Het Megalietenhuis + museum
In het Huis van de Megalieten vind je informatie over Wéris, over de wandelingen, de megalieten,... een koophoekje en een cafetaria.

In het koophoekje vind je brochures, postkaartjes, souveniertjes,.... 

Het museum biedt een boeiende kijk op de eerste landbouwers-veetelers die - zo'n 5.000 jaar geleden - op deze unieke site in België op het einde van de Steentijd met puddingsteenrotsblokken de dolmens en menhirs hebben geplaatst.  Hun leefgemeenschap en leefwijze worden verduidelijkt aan de hand van didactische borden, voorwerpen, maquettes, reconstructies en een audiovisuele voorstelling.  Geleid bezoek is mogelijk mits reservatie 2 weken voor de datum van uw bezoek.

In de cafetaria kun je terecht  voor een verkwikkende verpozing. Een plaatsje vind je zeker binnen, op het overdekte terras, of buiten in het zonnetje. Kinderen hoeven niet stil te zitten: zij kunnen buiten op het gazon spelen. De volwassenen die eerst op zoek zijn gegaan naar de dolmen in het veld op de megalithische site, - al dan niet tijdens een rondwandeling onder leiding van onze gids - kunnen hier terecht om te genieten van een Dolmenius, een speciaal voor het museum gebrouwen biertje. Natuurlijk vind je hier ook een spietje appeltaart met koffie, een ijsje,....
 


GEWOON TARIEF          2 €

 

REDUCTIETARIEF        1,50 €

     

      Groepen van minimum 10 personen

      Kinderen van 6 tot 12

      Seniors, studenten, voordeelkaarten : Archéopass 

 

Op voorhand te reserveren voor
- geleid bezoek in het museum 

- begeleide wandelingen  in dorp, bos of megalitische site.Inlichtingen : Musée des Mégalithes, Place Arsène Soreil, 7 - B-6940 Wéris (Durbuy)
Tél. 086/21.02.19
(buiten België : 086 > 32 86).